Santa Sofia Valpolicella Ripasso Superiore 2019

Aanbieding!

Santa Sofia Valpolicella Ripasso Superiore 2019

17,50105,00

• Intense robijnrode kleur, met complexe aroma’s van zwarte kersen en 14% vol.
• Valpolicella uit de gelijknamige streek tussen Gerona en het Lago di Garda, gemaakt van Corvina, Rondinella en Molinara druiven.
• Ripasso methode om de smaak van een Amarone te benaderen. ‘Baby Amarone’ genaamd.
• Goed te combineren met oude kazen en Italiaanse vleesgerechten

Artikelnummer: N/B Categorieën: , , Product ID: 3064

Beschrijving

Santa Sofia Valpolicella Ripasso Superiore 2019

Volgens Vivino gewaardeerd met een 4,0 (2019; 547 beoordelingen) en een gemiddelde actuele prijs van € 25,41!

Behoort tot de beste 3% van alle wijnen ter wereld!

Bij ons voor slechts € 17,50 per fles!

Deze Valpolicella Ripasso heeft een heldere, opmerkelijk briljante robijnrode kleur, met robijn-granaattinten zichtbaar aan de rand van het glas. De ook wel als ‘Baby-Amarone’ aangeduide wijn biedt een krachtige neus, de geur van zwarte kersen, pruimen, een potpourri van droge bloemen, kreupelhout, kruidnagel, fijne eik, kaneel en wortels van zoethout: een ruim boeket, verleidelijk en aristocratisch. De smaak is geconcentreerd, met een zijdeachtige, fluweelachtige textuur, een extreem dynamische zuurgraad en een aangename sterkte; kortom een grote wijn, met een lange, schone afdronk.

Een veelzijdige wijn, 14% vol., die lang (6 tot 8 jaar) bewaard kan worden. Hij kan zo gedronken worden, maar past ook goed bij pastagerechten met vleessaus, semi-stevige kazen en vleeswaren.

De smaak en de beleving van de onnavolgbare Amarone voor een fractie van de prijs!

De maceratie van deze Valpolicella Ripasso is ongeveer 10 dagen in roestvrijstalen tanks. Na het eerste fermentatieproces wordt de fameuze Ripasso-techniek toegepast. Ripasso is een speciale wijnbereidingstechniek die de kleur, de kracht en de smaak van een Amarone aan de ‘gewone’, frisse en lichte Valpolicella Classico most toevoegt. De wijnmaker laat de jonge Valpolicella-wijn samen met de schillen van de ingedroogde druiven die voor Amarone zijn gebruikt nog een keer 3 dagen gisten. Daarna wordt het geheel 9 maanden in grote 50hl Slavonische eiken vaten gerijpt. Na het bottelen vindt er flesrijping plaats van ongeveer 6 maanden. Het resultaat is een volle, rijke en stevige rode wijn.

Meerdere onderscheidingen, waaronder IWSC 2022: 91 punten / zilver; Vini Buoni d’Italia: 4*

Let op: nog slechts beperkte voorraad van het wijnjaar 2019. Aanbieding zo lang de voorraad strekt.

Extra informatie

Hoeveelheid

Fles, Doos